Crònica “Àgora Rotària de Lleida”, del 27-Oct, sobre: “Propostes per a sortir de la crisi”…


dels partits polítics, amb representació parlamentària, a les properes eleccions del 20-N.

A la seu del RC Lleida, el dijous 27 d’octubre, i introduït pel Macer (Mestre de cerimònies Rotàries), Antoni Martínez, es va iniciar aquest acte, amb el toc de campana i invocació rotària, i la presentació dels ponents i invitats, acte que, en paraules del president del RC Lleida, Javier Trias, pretén oferir a la societat de Lleida les visions que, sobre aquesta problemàtica, tenen els diferents ponents, cercant més les coincidències, que les divergències; allò que ens uneix, abans del que ens pugui separar, tal com preconitza la filosofia rotària de servei.

  

El debat va ser conduït, amb la mestria habitual, pel periodista Manel Tahull, d’Onda Rambla – Punto Ràdio, de Lleida.

 

En Xavier Castellana (ERC) va centrar la seva intervenció en: superar l’espoliació fiscal; recuperar la generació perduda dels joves; ajudar als emprenedors; recolzar –amb liquiditat- el món de l’empresa i pagar a temps.

En José Ignacio Llorens (PP) emfatitzar amb la necessitat d’ajudar al sector agrari; combatre l’atur; afavorir als emprenedors amb fons capital “llavor”; llei d’estabilitat pressupostària; i rebaixar els impostos a empreses i emprenedors.

Na Conxita Tarruella (CiU), va portar el programa de la coalició i destacà 5 eixos pel canvi: Pacte fiscal; austeritat i simplificació administratives; polítiques de creixement, liquiditat i ocupació; innovació i política industrial; col•laboració dels sectors públic i privat amb lleis de mecenatge i investigació; que han de suposar un veritable “pla de xoc” per l’ocupació i reforma laboral, vinculant polítiques actives i passives.

En Francesc (Paco) Boya (PSC) va fer menció de les dificultats d’aquesta campanya, en la qual el pitjor de la crisi és la dificultat d’assolir esperança; va reivindicar la política i els polítics; i mencionà que alguns han posat els interessos del país per damunt dels del partit. Planteja dues prioritats: Més ocupació i menys entrebancs; i prioritza cercar solució a l’atur juvenil; per la qual cosa cal cohesió i més diàleg a la política, per a generar confiança. S’ha de dir la veritat i reconèixer els error, va prosseguir, per a recuperar la visió del carrer, amb una actitud diferent. Cal complir els compromisos assolits pels partits; modificar les lleis electorals; donar a conèixer la feina feta i cercar la regeneració democràtica. Pel que fa a propostes: Baixar l’atur; no deixar marxar els nostres talents; estimular la contractació; ajudar als emprenedors; cercar nous nínxols de feina per reparar les conseqüències de la “bombolla immobiliària”; i una nova llei a favor dels emprenedors amb fons capital – llavor…

   

Finalitzada aquesta ronda d’intervencions i a l’apartat de preguntes, en concret pel que fa a la manca de confiança de la gent envers els polítics, palesada a les darreres enquestes, s’estableix  un nou torn d’intervencions en les que cadascú destaca el que caldria fer per a recuperar la confiança de la ciutadania.

X.Castellana: Recerca; PIMES; bonificacions fiscals; reducció del frau fiscal.

J.I. Llorens: Cercar alternatives a les polítiques actual. Dir la veritat. La política és passió, però t’has de creure lo que dius; i complir els programes polítics, comptant amb tothom.

C. Tarruella: Cal crear ocupació; fomentar la economia productiva mitjançant el pacte fiscal, que ens permetrà més feina; aplicant més polítiques actives d’ocupació, motivant als emprenedors i als autònoms.

P. Boya: Cal visualitzar perquè hem arribat on hem arribat.; i replantejar-nos mesures concretes per a canviar el sistema productiu. Tanmateix –només- el mercat no ho arreglarà tot. Caldran mesures reflexionades i fruit d’un gran pacte polític, per resoldre els problemes de la gent…

Finalment el president del RC Lleida, va tancar l’acte, tot agraint a tothom la seva presència i, en especial als ponents, als qui demanà que escoltin a la gent, i donin exemple de que es pot treballar plegats, per damunt d’interessos partidistes i al millor servei de la comunitat, com tracta de fer Rotary des de fa més de 106 anys.

I es va fer l’habitual foto de conjunt…

(D’esquerra a dreta: Josep Giné, Conxita Tarruella, Paco Boya, JI Llorens, Javier Trias, Antoni Martínez, Xavier Castellana i Manel Tahull).

I finalitzà l’acte amb el toc de la campana “Dolors” del RC de Lleida.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

______________________________________________________________

Enllaços relacionats:

Web PSC

Documents relacionats:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s