El Rotary Club celebra a Lleida la seva cinquena assemblea districtal…


de>> notícies de La Paeria – Ajuntament de Lleida
(Data de publicació: 10/3/2012)

La ciutat acull per segona vegada aquesta assemblea anual.

Participants, a la coberta del lloc on es va celebrar l'Assemblea, amb "La Seu Vella" de Lleida, al fons... / Participantes, en la cubierta del lugar donde se celebró la Asamblea, con "La Seu Vella" de Lleida, al fondo...

El paer en cap assisteix al sopar amb els membres de l’associació, que s’inclou en els actes de celebració dels 25 anys del Rotary Club a Lleida.

BENESTAR SOCIAL I OCUPACIÓ

El Rotary Club celebra aquest cap de setmana la seva cinquena assemblea, que ha comptat amb la participació de més de 200 membres, procedents de Catalunya, Aragó, Navarra, el País Basc i Cantàbria. Aquesta és la segona assemblea que acull la ciutat i enguany ho fa de manera especial, perquè el Rotary club a Lleida commemora el seu 25è aniversari. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Josep Presseguer, ha assistit al sopar que l’associació ha organitzat amb els seus membres. L’acte ha comptat amb la presència del governador del districte, José Maria Mesa Parra, i del governador electe, Àngel Muixí, així com també del president del Rotary Club de Lleida, Xavier Trias.

L’assembla es fa anualment i el seu propòsit és acordar i preparar els projectes humanitaris que s’han desenvolupar l’any següent, que s’inicia l’1 de juliol.

El Rotary Club és una Associació Internacional apolítica i no lucrativa, integrada per professionals i empresaris units en Clubs, per proporcionar servei i ajuda humanitària. Els seus lemes bàsics són: “Donar de si abans de pensar en si” i “Es beneficia més el qual millor serveix”. Es va fundar fa més de cent anys. Concretament, va ser el 23 de febrer de 1905 a Chicago, EEUU, per l’advocat Paul P. Harris. Actualment, l’organització compta amb més d’un milió dos-cents mil rotaris, afiliats a més de 32.000 clubs en uns 200 països i regions del món. Fa 25 anys, el 1986, un grup d’entusiastes emprenedors van fer els passos per iniciar el moviment rotari a la ciutat de Lleida.

Entre algunes de les campanyes que ha impulsat, destaca el projecte per eradicar la polio, que ja ha permès administrar milions de dosis, gràcies a les aportacions que s’han fet des de tots els centres organitzatius i altres tipus de donacions.

Entre altres projectes solidaris, l’associació a Lleida ha fet una campanya de recollida d’aliments que ha destinat al Banc dels Aliments i pròximament treballarà amb Creu Roja de Lleida per aconseguir kits de nadons.

Els governadors i dirigents del Districtes 2201, 2202 i 2203 de Rotary International a Espanya... / Los gobernadores y dirigentes de los Distritos 2201, 2202 y 2203 de Rotary International en España...
  • Noticies a premsa local…

10032012 – SEGRE CASTELLANO – GENTE – pag 44

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s