El RC de Lleida participa en la plantació d’arbres al bosc urbà del barri de Balàfia a Lleida


Dijous, 30 de novembre.

Els membres del Rotary Club de Lleida al costat d’altres 125 persones han participat en la plantació popular d’arbres al primer bosc urbà de la ciutat. A l’acte han assistit l’alcalde, Àngel Ros i alguns regidors de l’Ajuntament de Lleida.

La plantació participativa ha comptat amb la col·laboració de la fundació “Pla for the Planet” , una entitat d’àmbit internacional, que treballa per frenar el canvi climàtic, sensibilitzant els nens i nenes, per als que prèviament s’han organitzat uns tallers mediambientals en l’Escola Frederic Godàs.

La plantació popular omplirà de pi blanc, pi pinyer, alzines i ametllers el primer bosc urbà de Lleida, situat al costat de l’església de Santa Teresa de Jornet, al barri de Balàfia. Després d’aquesta plantació, continuaran els treballs al bosc urbà, que consistiran en les obres a les voreres per a la connexió dels serveis urbans, instal·lació de l’enllumenat públic dins del recinte i col·locació del mobiliari públic.

El Rotary Club de Lleida, s’ha sumat a aquesta iniciativa, mitjançant la participació d’alguns dels seus membres, incloent a les seves famílies, donant així compliment a la proposta del president de Rotary International Ian Riseley, qui va reptar a tots els clubs rotaris a marcar la diferència plantant un arbre per cadascun dels seus socis entre l’1 de juliol, començament de l’any rotari, i el 22 d’abril de 2018, Dia de la Terra. Els arbres eliminen diòxid de carboni i altres gasos hivernacle de l’aire, la qual cosa, al seu torn, alenteix el canvi climàtic.

 

“Ja va passar l’època en la qual la sostenibilitat ambiental podia desestimar com una cosa aliena a Rotary. No ho és i aquesta hauria de ser una preocupació per a tots nosaltres “.

Ian Riseley, President Rotary International

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s