6a Cursa Rotària d’Orientació al Casc Històric


Lleida, Diumenge 6 de maig de 2018

El Club Rotary de Lleida en col·laboració amb el Club senglar Orientació, amb el patrocini de l’Excm. Ajuntament de Lleida, el suport de la SGE i la Federació Catalana de Curses d’Orientació de Catalunya, tenen el plaer de convidar-vos a participar en la 6ª Cursa Rotària d’Orientació, al Casc Històric de Lleida, esdeveniment emmarcat dins de les festes de maig de 2018, i que reunirà tant a esportistes de la disciplina com aquells que desitgin experimentar la gratificant experiència en la navegació a peu amb un mapa i en un entorn urbà singular sense més propòsit que completar el recorregut.

Els beneficis de la prova seràn destinats al projecte de la “Sala Rotary” Unitat Neonatal Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.


PROGRAMA:

Diumenge 6 de maig
09:15.- Obertura del secretariat en el Centre de Competició, immediacions pàrquing de la Plaça de Sant Joan
10:15.- Sortida primers corredors i grups
11:30.- Darreres sortides i circuit encintat (les posteriors no entraran ja en classificació)
12:30.- Entrega de trofeus
14.- Tancament
Inscripcions A partir del dilluns 9 d’abril fins el dimecres 25 d’abril.

Més informació i INSCRIPCIONS…

Día Internacional de la Mujer


Las voces de Rotary

Capture super héroe mujer ¡Las rotarias podemos generar cambios de gran impacto!

Recientemente se han iniciado movimientos mundiales que abogan por los derechos de las mujeres. Hemos sido testigos de grandes marchas y campañas que se han realizado alrededor del mundo a favor de la igualdad de género, como las campañas #MeToo y #TimesUp en Estados Unidos y movimientos homólogos en otros rincones del mundo como #NiUnaMenos en Latinoamérica y Centroamérica. Estas campañas abordan temas como el acoso sexual, la violencia de género y la igualdad de remuneración.

Como integrantes de la sociedad debemos contribuir para lograr la igualdad de género. Desde educar a nuestros propios hijos e hijas al respecto hasta tomar un papel activo en nuestra propia comunidad para respaldar la creación e implementación de leyes que protejan a la mujer en todo ámbito.

View original post 428 more words

Membres del Rotary Club de Lleida col·laboren com a voluntaris amb AFANOC a la campanya “Posa’t la Gorra” contra el càncer infantil


El 18 de Febrer de 10:00 a 14:00h anirem a la Seu Vella de Lleida a participar dels tallers, actuacions i sortejos a la 5ª Edició de Posa’t la gorra!

 

rotary-afanoc-2018

Posa't la Gorra 2018

Aquest any amb un disseny exclusiu de Desigual podràs comprar la gorra per 7€ i així ajudar a la lluita contra el càncer infantil i adolescent. És una bona acció, no hi pots faltar!

ACTE DE LLIURAMENT DEL IX PREMI “PROTAGONISTES DEL DEMÀ”


A la Clínica ILO, Av. Doctor Fleming, 14, Lleida.  Ubicació a Google Maps
El passat dijous, 15 de febrer, a les 20,00 h

El Premi consisteix en reconèixer al jovent lleidatà els valors, actituds i aptituds que els capaciten per a treballar d’una manera activa en la construcció d’un futur millor, tot valorant la sensibilitat social, l’esforç del treball, l’esperit emprenedor, la capacitat de lideratge, l’honradesa, l’actitud de servei i una formació i qualitats ètiques que els converteixen en estímul i model pels altres joves.

Enguany els finalistes del IX Premi, han estat les joves:

  • Andrea Álvarez Lamas Institut Josep Lladonosa (Guanyadora)
  • Mariona Ortiz Salvador Col·legi Episcopal (Finalista)
  • Núria Sànchez Segués Institut La Mitjana (Finalista)

 

P r o g r a m a
20,00 h Recepció i benvinguda dels assistents.
20,05 h Inici de l’acte: presentació de Rotary International.
20,15 h Presentació del ponent.
20,20 h Conferència a càrrec d’en Miquel Àngel Cullerés Balagueró,
director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat
de Catalunya a Lleida.

culleres

Títol de la conferència: què esperem de l’educació?

20,45 h Inici del col·loqui.
21,00 h Anunci i lliurament a la guanyadora del IX Premi Protagonistes del Demà.
21,15 h Fi de l’acte.

Descarregar les BASES del Premi

 

protagonistes-cat

 

 

Visita exposició “El Món de Gaspar de Portolà” de la Reial Lliga Naval Espanyola i el RC de Lleida ..


Membres del Rotary Club de Lleida  i de la Real Lliga Naval Espanyola, van visitar l’exposició a l’IEI dedicada a Don Gaspar de Portolà , que va ser un militar natural d’Os de Balaguer, Lleida. Governador de Califòrnia (baixa i alta des de 1767 fins a 1770, explorador i fundador de San Diego i Monterrey, a Califòrnia.

Va servir en l’exèrcit espanyol a Itàlia ia Portugal abans de ser nomenat governador de  Les Califòrnies  (1768-1770).

 

 

Més informació sobre Gaspar de Portolà a la Wikipedia.

 

Ens visita el Sr. Josep Maria Bosch, responsable de Promoció de IRBLleida (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida)


El passat dijous, 1 de febrer ens visità el senyor Josep Maria Bosch, responsable de Promoció de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida – Fundació Dr. Pifarré, qui amb la finalitat d’establir possibles col·laboracions, ens ha demanat poder explicar-nos què és i a què es dedica IRBLleida, cosa que fa de manera àmplia i perfectament documentada l’excel·lent tasca desenvolupada. En Bosch, ens invita a visitar les magnífiques i modernes instal·lacions de l’Institut.

Aquesta institució és l’aglutinadora de tota la investigació biomèdica que es realitza a Lleida i genera coneixement d’excel·lència, capaç d’impactar en la salut i la qualitat de vida de les persones i ho fa amb una marcada vocació internacional i d’inclusió del potencial territorial, tot apostant per aplicar els coneixements assolits amb l’experiència en el foment de la recerca, el desenvolupament i la innovació. (R+D+I)

 

Més informacio sobre IRBLleida

 

El RC de Lleida participa en la plantació d’arbres al bosc urbà del barri de Balàfia a Lleida


Dijous, 30 de novembre.

Els membres del Rotary Club de Lleida al costat d’altres 125 persones han participat en la plantació popular d’arbres al primer bosc urbà de la ciutat. A l’acte han assistit l’alcalde, Àngel Ros i alguns regidors de l’Ajuntament de Lleida.

La plantació participativa ha comptat amb la col·laboració de la fundació “Pla for the Planet” , una entitat d’àmbit internacional, que treballa per frenar el canvi climàtic, sensibilitzant els nens i nenes, per als que prèviament s’han organitzat uns tallers mediambientals en l’Escola Frederic Godàs.

La plantació popular omplirà de pi blanc, pi pinyer, alzines i ametllers el primer bosc urbà de Lleida, situat al costat de l’església de Santa Teresa de Jornet, al barri de Balàfia. Després d’aquesta plantació, continuaran els treballs al bosc urbà, que consistiran en les obres a les voreres per a la connexió dels serveis urbans, instal·lació de l’enllumenat públic dins del recinte i col·locació del mobiliari públic.

El Rotary Club de Lleida, s’ha sumat a aquesta iniciativa, mitjançant la participació d’alguns dels seus membres, incloent a les seves famílies, donant així compliment a la proposta del president de Rotary International Ian Riseley, qui va reptar a tots els clubs rotaris a marcar la diferència plantant un arbre per cadascun dels seus socis entre l’1 de juliol, començament de l’any rotari, i el 22 d’abril de 2018, Dia de la Terra. Els arbres eliminen diòxid de carboni i altres gasos hivernacle de l’aire, la qual cosa, al seu torn, alenteix el canvi climàtic.

 

“Ja va passar l’època en la qual la sostenibilitat ambiental podia desestimar com una cosa aliena a Rotary. No ho és i aquesta hauria de ser una preocupació per a tots nosaltres “.

Ian Riseley, President Rotary International